Proiectele

eTwinning

Our World,

Our Words

PREZENTARE GENERALĂ

Proiectul eTwinning “OUR WORLD, OUR WORDS” se desfășoară în parteneriat cu 11 școli din 8 țări ale spațiului european: Macedonia de Nord, Turcia, Spania, Portugalia, Grecia, Italia, România, Franța, în perioada noiembrie 2023 - mai 2024. La proiect participă un număr de 15 profesori din țările partenere și peste 130 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani. Printre obiectivele urmărite de proiect regăsim: conștientizarea culturală, îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză, învățare colaborativă, perspectivă globală, auto-reflecție culturală, alfabetizare digitală. 

Rezultatul așteptat al proiectului e-Twinning este crearea unei reviste școlare online, în care conținutul generat de elevi va fi publicat și pus la dispoziția unui public larg. Revista conține articolele elevilor pe teme de interes specifice vârstei: adolescență, sporturi tradiționale și atleți celebri, alimentatie pentru o viata sanatoasa, stare de bine, un mini ghid turistic. Este un produs tangibil și de durată al proiectului, evidențiind eforturile de colaborare ale elevilor din diferite școli partenere.

Copie a Our World Our Words Magazine.pdf

TEEN LIFE IN MY COUNTRY

Primul număr al revistei realizată de elevi în cadrul proiectului ”Our World, Our Words”, a avut ca temă ”Viața de adolescent”. Articolele scrise de elevi au tratat subiecte comune adolescenților din țările partenere: o imagine a țării și a orașului de proveniență, viața de elev, prezentarea școlii, ca spațiu de învățare, socializare și creație, activitățile extrașcolare și din timpul liber, rutina zilnică, alimentele preferate sau caracteristice zonei în care locuiesc, hobby-urile, dar și frământările și trăirile emoționale specifice adolescenței.