My Green World

My Green World Project

un proiect eTwinning 2023-2024

Proiectul „My green world” desfășurat în parteneriat de tip eTwinning cu 15 școli din Turcia, Romania, Italia și Polonia, își propune să provoace participanții să redescopere frumusețea mediului înconjurător, să aducă copiii mai aproape de natură și să îi îndepărteze de ecrane. Printre obiectivele proiectului regăsim: descoperirea de noi căi de petrecere a timpului liber; creșterea și îngrijirea plantelor proprii dar și în grădina școlii; deținerea și îngrijirea unui animal de companie; creșterea timpului petrecut în natură (excursii, drumeții), în scopul căutării de informații despre plante, flori și animale; dezvoltarea abilităților elevilor de comunicare și scriere în limba engleză; folosirea eficientă a instrumentele Web 2.0; creșterea gradului de conștientizare cu privire la obiectivele de dezvoltare durabilă. ”Mai mult aer proaspăt, mai puține radiații și multă distracție!” este unul dintre sloganurile noastre.

Activitățile proiectului ”My green World” au debutat în luna decembrie 2023, cu înscrierea elevilor și profesorilor pe platforma European School Educational Platform - ESEP. Elevii coordonați de profesori, au descoperit facilitățile oferite de platforma, au învățat să navigheze în spațiul eTwinning și s-au familiarizat cu instrumentele  WEB.2.  Propunerile elevilor pentru logo și poster au participat la un concurs care a avut ca rezultat alegerea logo-ului și posterului proiectului. A fost realizată o expoziție cu materialele create.

News - ”My Green World” project 

În ziua internațională a solului ”World Soil Day” - 5 decembrie 2023, elevii participanți în proiectul eTwinning „My Green World”, au studiat cauzele eroziunii solurilor și efectele acesteia pe termen mediu și lung. S-a pus accent pe importanța unui sol sănătos și a unei ape curate, ca surse de viață. Elevii din cele 15 școli implicate în proiect, au participat la scrierea povestirii Little Acorn`s Fights Against Erosion”.

News - ”My Green World” project 

We are on the Map, friends!