Blogul școlii

Dă-mi lună să-ți dau soare.

Dă-mi răsărit să-ți dau apus.

Dă-mi sărutare să-ți dau uitare.

Dă-mi cheia să-ți dau inima.

Dă-mi cântec să-ți dau versuri.

Dă-mi poezie să-ți dau emoție.

Dă-mi lacrimi să-ți dau fericire.

Dă-mi libertate să-ți dau rădăcini!


”Dă-mi!” - Toma Dirtu - clasa a 11-a


Aș da o lacrimă, pentru fiecare moment, care-mi aduce un zâmbet pe față. Aș da o îmbrățișare, pentru fiecare gură de aer pe care o respir. Aș da tot, doar să pot fi eu în momentele în care nu sunt eu în totalitate!

Toma Dirtu - clasa a 11-a


Ce este Liceul Teoretic Bilingv “Ita Wegman”?

Este o școala diferită, o școala care deși nu are un renume, este o scoala cu care noi, elevii ei, ne mândrim. Este un liceu care te ajuta să îți descoperii pasiunile si adevăratele valori, îndrumați de cadrele didactice care în multe cazuri ne devin părinți adoptivi, un loc unde de-abia aștepti să te reîntorci si unde fiecare persoana în parte este respectată si egală cu cealalta. Un echilibru între armonie si respect, ceea ce diferențiază liceul nostru de altele.

Sistemul Waldorf si cum este implementat la noi.

Sigur ați auzit de Sistemul de invatamant Waldorf! Ei bine valorile școlii noastre se bazează pe acest sistem. Deși este o școală de stat, orele noastre au 1 ora 40 minute, iar pauzele, perfecte pentru o plimbare în aer liber, de 20 de minute. De ce? Deoarece sistemul nostru este făcut în așa fel încât acasă să ai timp de recreere și pasiuni, astfel 1 ora 40 este menită să te învețe din clasa lecția, astfel timpul de după școală să fie destinat ție si dezvoltării tale. De asemenea, noi avem materii de tip modul. Ce este acela un modul? A învața o materie în modul, înseamna să te focusezi pe o singură materie importantă odata, prin urmare zilnic avem materia din modul, timp de 2/3 saptamani, urmând apoi la finalul modulului să avem predată si înțeleasă toată materia din semestrul respectiv dând apoi teste, iar în unele cazuri si teze, trecând apoi la următorul modul. Pentru acest tip de predare, este de înțeles că avem profesori pe măsură, majoritatea având la activ licența de profesor în învățământul Waldorf. Pe scurt, un sistem revoluționar, care te învață ce înseamnă responsabilitatea, cu 3 materii pe zi, iar, prin urmare un ghiozdan foarte ușor;).

Localizare.

La nici 10 minute de Mall Promenada, principala atracție a liceului nostru, și la 5 minute de metroul Pipera, de unde luăm covrigi de la Luca, școala noastră se situează în Business Central-ul Bucureștiului. Asta înseamnă că avem multe cunoștințe căpătate din autobuz sau metrou de corporatiști și dacă mergeti spre liceu nu aveți cum să nu vă introduceți în minunata lume a businessului, un alt avantaj pentru viitor:). Pe scurt, dacă vrei să cunoști nații noi, persoane noi, metroul Aurel Vlaicu si Pipera sunt la o aruncătură de băț de școală și automat o să socializezi mai mult decat poate ți-ai fi dorit. O localizare „Social Friendly”, pe unde nu te poți plictisii in pauză.

Colectivul liceului si ce este diferit.

Colectivul liceului nostru este unul foarte unit. Probabil datorită faptului că avem o singura clasă pe fiecare an de gimnaziu și liceu, prin urmare avem oportunitatea să comunicăm și să ne cunoaștem unii pe alții. Vorbind de colectiv, nu mă refeream exclusiv la cel al elevilor, care este bazat pe încredere și deschidere, ci și la cel al profesorilor care este precum cel al liceenilor, unul unit, deschis la noi idei și cel care a ajutat la apropierea elevilor din diferite clase prin diverse proiecte, cum ar fi și acesta, al “Revistei Școlii”.

De ce sa alegi ”Ita Wegman”?

Ita Wegman” este un liceu pentru cei care apreciază diferențele si diversitatea. Daca ți s-a părut că sistemul nostru de predare si lucru ți se potriveste, te invităm să încerci “O Altfel De Școală”, una la care mergi cu drag.

Valeria Stihi - clasa a 11-a